Membru musulman al partidului conducător din Myanmar, împuşcat mortal în afara aeroportului Yangon

Ko Ni, avocat proeminent şi membru al partidului conducător din Birmania, actualmente Myanmar, a fost împuşcat mortal într-un taxi în care tocmai se urcase, taximetristul aflat la volan fiind de asemenea ucis, în afara aeroportului internaţional Yangon, informează oficiali, citaţi de The Guardian.

722 afișări
Imaginea articolului Membru musulman al partidului conducător din Myanmar, împuşcat mortal în afara aeroportului Yangon

Membru musulman al partidului conducător din Myanmar, împuşcat mortal în afara aeroportului Yangon

Ko Ni, membru al Ligii Naţionale Aung San Suu Kyi pentru Democraţie, a fost împuşcat de un bărbat neidentificat în timp ce se urca într-un taxi.

”Potrivit informaţiilor iniţiale, Ko Ni şi şoferul taxiului au decedat. Un bărbat necunoscut i-a împuşcat pe aceştia în cap. Mai târziu atacatorul a fost arestat”, a declarat reporterilor o sursă anonimă.

Zaw Htay, un purtător de cuvînt al biroului prezideţial, a declarat că avocatul tocmai se întorsese dintr-o delegaţie guvernamentală din Indonezia.

În regiunile aflată la frontierele statului Myanmar au loc frecvent insurgenţe ale minorităţilor etnice, în ultimii ani amplificându-se sentimentul anti-musulman, susţinut de naţionaliştii budişti.

Ko Ni, consilier legal al partidului conducător, era un susţinător al toleranţei religioase şi pluralismului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici