Benoît Hamon a fost ales drept candidatul Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa

Benoît Hamon a fost ales drept candidatul Partidului Socialist la scrutinul prezidenţial din Franţa, după ce a câştigat şi al doilea tur al alegerilor primare din cadrul partidului în faţa fostului premier Manuel Valls, scrie presa internaţională.

3960 afișări
Imaginea articolului Benoît Hamon a fost ales drept candidatul Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa

Benoît Hamon a fost ales drept candidatul Partidului Socialist la alegerile prezidenţiale din Franţa (Imagine: lelab.europe1.fr)

După numărarea sufragiilor exprimate în 60% din secţiile de vot deschise, Benoît Hamon avea 58% din voturi, conform The Associated Press.

Fost ministru al Educaţiei, Hamon a venit cu o serie de propuneri foarte populare cu electoratul socialist, în mod special proiectul de introducere a unui venit de bază universal, care ar avea drept rol să diminueze efectele negative ale şomajului.

Hamon, care potrivit sondajelor are şanse slabe să câştige alegerile prezidenţiale, urmează să se confrunte cu indpendentul Emmanuel Macron, conservatorul Francois Fillon şi candidata extremei-dreapta, Marine Le Pen.

Ultimele sondaje indică faptul că Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, ar mari şanse să câştige primul tur al alegerilor prezidenţiale, însă ar urma să piardă în faţa conservatorului Francois Fillon în al doilea tur de scrutin, programat pentru 7 mai.

Însă scrutinul se anunţă drept unul strâns, mai ales după dezvăluirile privind presupusul loc fictiv de muncă al soţiei lui Francois Fillon, suspiciunile în acest sens ameninţând să distrugă şansele candidatului dreptei la preşedinţia Franţei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici