Mesaj ONU: „Statele trebuie să înceteze să nege rasismul şi să înceapă să îl distrugă"

  • Statele lumii trebuie să ia „măsuri imediate” împotriva „rasismului sistemic” suferit de negri, a susţinut luni Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului.
  • Vineri, 25 iunie, Derek Chauvin, poliţistul alb care l-a omorât pe George Floyd a fost condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare.
290 afișări
Imaginea articolului Mesaj ONU: „Statele trebuie să înceteze să nege rasismul şi să înceapă să îl distrugă"

Foto: Profimedia

Statele lumii trebuie să ia „măsuri imediate” împotriva „rasismului sistemic” suferit de negri, a susţinut luni Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, la câteva zile după condamnarea în Statele Unite a poliţistului care l-a ucis pe George Floyd, notează Le Figaro.
 
"Doar abordările care vizează atât deficienţele endemice ale forţelor de ordine, cât şi rasismul sistemic - şi originile sale - vor face dreptate amintirii lui George Floyd şi multor altor persoane ale căror vieţi au fost curmate sau afectate iremediabil”, a declarat Michelle Bachelet cu ocazia publicării unui raport al Înaltului Comisariat cerut de Consiliul ONU pentru drepturile omului, cu referire la afro-americanul devenit simbolul victimelor violenţelor poliţieneşti şi rasiale în SUA după moartea sa la 25 mai 2020.
 
Există astăzi o posibilitate de importanţă capitală pentru a marca un punct de cotitură pentru egalitatea şi justiţia rasială", mai arată raportul.
 
Vineri, 25 iunie, Derek Chauvin, poliţistul alb care l-a omorât pe George Floyd a fost condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare. Asasinarea lui George Floyd şi „demonstraţiile în masă” care au urmat peste tot în lume constituie într-adevăr un „moment decisiv în lupta împotriva rasismului de care trebuie profitat”, subliniază Înalta Comisie pentru drepturile omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici