Mesajul unei jurnaliste după moartea lui Kobe Bryant. Washington Post a anunţat că a suspendat-o

Washington Post a anunţat că a suspendat-o pe jurnalista care, la scurtă vreme după anunţul morţii lui Kobe Bryant, a amintit de acuzaţiile de viol formulate împotriva baschetbalistului în 2003, arată NBC.

3146 afișări
Imaginea articolului Mesajul unei jurnaliste după moartea lui Kobe Bryant. Washington Post a anunţat că a suspendat-o

Mesajul unei jurnaliste după moartea lui Kobe Bryant. Washington Post a anunţat că a suspendat-o. Sursă foto: Profimedia

Felicia Sonmez, reporter pentru domeniul politic la Washington Post, a publicat pe Twitter o legătură la un articol intitulat ”Cazul tulburător al violului lui Kobe Bryant: Probele ADN, povestea celei care îl acuză şi jumătate de mărturie".

Mesajul jurnalistei a fost publicat duminică la scurt timp după anunţul morţii lui Bryant într-un accident de elicopter. Articolul distribuit de Sonmez data din 2016 şi prezenta scandalul în care a fost implicat Bryant în 2003. Jurnalista a şters ulterior postarea dar şi-a apărat decizia iniţială: ”orice personalitate publică merită să fie ţinută minte în totalitate chiar dacă e vorba de o celebritate care este iubită, iar acea totalitate ar fi supărătoare”.

Jurnalista a publicat şi capturi de ecran cu mesajele agresive pe care le-a primit ulterior, păstrând vizibile numele celor care i le-au adresat. A primit aproape 10.000 de comentarii, multe dintre ele, mesaje de ameninţare cu moartea, potrivit unei alte intervenţii de pe Twitter a jurnalistei. 

Unul dintre editorii şefi de la Washington Post, Tracy Grant, a declarat că Sonmez "a fost suspendată [placed on administrative leave] iar publicaţia analizează dacă mesajele despre moartea lui Kobe Bryant respectă regulile redacţiei pentru reţele sociale".

"Mesagele au arătat o nechibzuinţă care a afectat munca depusă de colegii ei", notează Grant.

În 2003, Bryant a fost arestat în Eagle, Colorado, fiind acuzat de abuz sexual. Bryant a recunoscut public că el şi femeia care l-a acuzat au întreţinut relaţii sexuale, dar a susţinut că a fost o faptă de comun acord. Urme de sânge de pe tricoul baschetbalistului şi urme de pe gâtul femeii păreau să îl acuze pe sportiv.

În cele din urmă, acuzaţiile au fost retrase, după ce femeia a refuzat să depună mărturie, dar Bryant a fost şi subiectul unui proces civil, care s-a încheiat cu o înţelegere pentru o sumă ce nu a fost dezvăluită. Ca parte a acestei înţelegeri, Bryant şi-a cerut scuze public, dar nu a recunoscut niciodată acuzaţia de abuz sexual.

Kobe a dat publicităţii în momentul respectiv o declaraţie în care arăta că ţine cont de punctul de vedere al victimei dar formularea nu accepta comiterea unui abuz sexual: ”Cu toate că am fost convins că raportul dintre noi a fost de comun acord, îmi dau seama acum că ea nu a văzut şi nu vede incidentul în acelaşi fel în care îl înţelegeam eu”, a spus baschetbalistul.

Femeia nu a făcut niciodată declaraţii publice despre incident. Bryant pomenea din când în când acuzaţiile de viol explicând că, în timpul scandalului, ceea ce l-a ajutat să reziste a fost credinţa catolică.

Kobe Bryant a murit într-un accident de elicopter duminică, la vârsta de 41 de ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici