Metanul poate deveni combustibilul de bază în misiunile spaţiale

  • Astronauţii, în viitoarele misiuni spaţiale, vor putea produce combustibil pe bază de metan.
  • Cercetătorii Universităţii Irvine vor ca rachetele sa folosească metanul ca şi combustibil.
  • Elon Musk promite că prima misiune cu oameni la bord, pe Marte, va fi în anul 2024.
1138 afișări
Imaginea articolului  Metanul poate deveni combustibilul de bază în misiunile spaţiale

Metanul poate deveni combustibilul de bază în misiunile spaţiale

Călătoriile în spaţiu se lovesc de o problemă majoră, de pe Pământ nu se poate transporta suficient combustibil pentru a asigura deplasarea pe distanţe lungi. În special pentru viitoare misiuni pe Marte. Se pare că oamenii de stiinţă au găsit, în sfârşit, rezolvarea. 

O echipă de cercetători de la Universitatea Irvine din California au venit cu rezolvarea. Vor să creeze combustibil pentru rachete pe bază de metan. Asta cu ajutorul resurselor de pe suprafaţa planetei Marte.
 
Procedura implică folosirea unui catalizator de zinc pentru a produce aşa numita reacţie Sabatier. Zincul este un catalizator pentru dioxidul de carbon care, la rândul său, reacţionează cu hidrogenul pentru a produce metan şi apă.
 
Pe Marte, dioxidul de carbon este din plin, iar dacă în viitoarele lor misiuni, astronauţii vor transporta cu ei catalizatorul, vor putea produce metan pe suprafaţa planetei Marte.
 
În prezent, majoritatea rachetelor folosesc combustibil pe bază de hidrogen. Asta se poate schimba odată cu dorinţa oamenilor de ştiinţă să colonizeze şi celelalte planete. SpaceX pregăteşte metoda cercetătorilor de Universitate.
 
„Aici intră în peisaj motorul Raptor de la SpaceX şi propulsorul de noua generaţie. Acest motor foloseşte o combinaţie de metan lichid şi oxigen lichid. Nu doar că este un combustibil eficient, dar poate fi creat cu uşurinţă cu ajutorul resurselor pe care le putem găsi pe planeta roşie”, a declarat Kenny Harris, inginer.
 
Este drum lung până acolo până acolo, spun cercetătorii. Elon Musk promite că până în anul 2050, Marte va avea o populaţie de 1 milion de locuitori. Aşadar, totul e posibil.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici