Mexic: Cadavrele a 12 poliţişti, descoperite în urma ofensivei unui cartel de droguri

Un număr de 12 cadavre au fost descoperite luni în vestul Mexicului, în urma unei ofensive a unui cartel de droguri, acestea fiind identificate ca aparţinând unor poliţişti federali, au anunţat marţi autorităţile.

64 afișări
Imaginea articolului Mexic: Cadavrele a 12 poliţişti, descoperite în urma ofensivei unui cartel de droguri

Mexic: Cadavrele a 12 poliţişti, descoperite în urma ofensivei unui cartel de droguri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceşti agenţi, dintre care o femeie, au fost ucişi în timpul unei ambuscade, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al departamentului pentru siguranţă publică, Monte Alejandro Rubido.

Cadavrele mutilate ale acestora au fost abandonate, unele peste altele, pe un drum din localitatea Huacana, din statul Michoacan, unde aceşti poliţişti realizau mai multe anchete.

Crimele au fost atribuite cartelului mexican La Familia, unul din cele mai violente din ţară, autorul unui atac fără precedent, la sfârşitul săptămânii trecute, împotriva poliţiei federale, în replică la arestarea a unuia din liderii acestuia, Arnoldo Rueda.

Trei poliţişti au fost ucişi şi 18 au fost răniţi în cadrul acestei ofensive care s-a soldat cu moartea unui membru al cartelului. Atacuri similare au avut loc în două municipalităţi din statul vecin Guerrero.

Michoacan, de unde este originar preşedintele conservator Felipe Calderon, face parte din state unde, după alegerea sa la sfârşitul lui 2006, au fost trimişi 36.000 de militari şi poliţişti pentru a pune capăt războiului dintre carteluri pentru controlul traficului de cocaină spre Statele Unite.

De anul trecut, 7.700 de crime au fost atribuite crimei organizate pe tot teritoriul Mexicului.

Cartelul "La Familia" şi-a făcut apariţia în octombrie 2006, când persoane necunoscute au intrat într-un bar pentru a arunca pe ringul de dans cinci cranii umane însoţite de un mesaj.

"La Familia" afirma atunci că luptă împotriva traficului de droguri, dar s-a aliat ulterior cu cartelul Golfului. Această alianţă nu mai există în prezent şi cele două organizaţii se află într-un conflict permanent.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici