Mexic: Un om crucificat şi altul decapitat în lupta între cartelurile de droguri

Un om crucificat, cu braţele legate de o balustradă, şi un altul decapitat, au fost descoperiţi în oraşul mexican Ciudad Juarez, aflat la graniţa cu Statele Unite ale Americii, aceştia fiind victimele luptelor între cartelurilor de droguri.

155 afișări
Imaginea articolului Mexic: Un om crucificat şi altul decapitat în lupta între cartelurile de droguri

Mexic: Un om crucificat şi altul decapitat în lupta între cartelurile de droguri

Bărbatul crucificat a fost împuşcat în cap, iar ucigaşii săi i-au pus pe faţă o mască care reprezenta caricatura unui porc. Acesta este un mesaj de ameninţare la adresa unei bande locale a "aztecilior" care i-a ajutat pe membrii cartelului din Sinaloa, aflat în conflict cu cartelul local "din Juarez", cel mai vechi din Mexic.

Un mesaj de ameninţare pentru banda locală a fost lăsat şi pe un alt corp, descoperit decapitat marţi dimineaţă în altă parte a oraşului, unde şi cadavrul unei femei de 35 de ani a fost aruncat dintr-o maşină. Ea era împuşcată de mai multe ori în corp şi în cap.

Ciudad Juarez, cel mai violent oraş din Mexic, este câmpul de luptă între cartelul din Sinaloa, unul dintre cele mai puternice din ţară, condus de Joaquin "Chapo" Guzman - fugar din 2001 de când a evadat dintr-un penitenciar mexican şi cel "din Juarez" - condus de familia Carillo Fuentes.

Câţiva dizidenţi s-au amestecat în luptă, pentru a controla o parte din traficul de droguri cu destinaţia Statele Unite, primul client al producţiei mondiale de cocaină, 950 de tone venind exclusiv din America Latină.

În Chihuahua, aflat la 350 de kilometri mai la sud, lupta cartelurile a făcut şase morţi luni seară: doi bărbaţi şi o femeie au fost împuşcaţi cu arme automate într-o parcare dintr-un centru comercial, un alt corp a fost găsit pe marginea unui drum şi alţi doi bărbaţi au fost asasinaţi în oraş.

În Mexic, lupta între cartelurile de droguri a făcut, potrivit presei, cel puţin 3.800 de morţi de la începutul anului, în ciuda ofensivei guvernului care a mobilizat peste 36.000 de poliţişti şi de militari în toată ţara pentru a lupta împotriva luptei organizate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici