Michelle Obama, după dezvăluirea conflictelor ei cu consilierii preşedintelui: Îi prezint foarte deschis opiniile pe care le am soţului meu

Michelle Obama a declarat marţi că îi prezintă foarte deschis opiniile sale soţului ei, după ce o carte a dezvăluit divergenţe în trecut între Prima Doamnă a Statelor Unite şi membrii echipei de consilieri a lui Barack Obama.

1043 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama, după dezvăluirea conflictelor ei cu consilierii preşedintelui: Îi prezint foarte deschis opiniile pe care le am soţului meu

Michelle Obama (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Preşedintele Statelor Unite "are zeci de persoane foarte inteligente care îl înconjoară. Iar eu nu sunt o expertă în majoritatea dosarelor pe care este necesar să le gestioneze zilnic", a recunoscut Michelle Obama într-un interviu pentru postul de televiziune CBS, care a difuzat fragmente marţi seara.

"Acest lucru nu înseamnă că soţul meu nu îmi cunoaşte sentimentele. Este adevărat că îi prezint foarte deschis opiniile pe care le am soţului meu. Acesta este tipul de relaţie pe care o avem", a subliniat ea.

Apărută marţi, cartea "The Obamas" a jurnalistei Jodi Kantor de la cotidianul New York Times afirmă că la începutul mandatului lui Barack Obama au avut loc tensiuni puternice între soţia acestuia şi membrii cei mai apropiaţi ai echipei sale.

Colaboratorii preşedintelui ar fi respins orice "ingerinţă" din partea Primei Doamne în agenda politică a soţului său, în timp ce aceasta se opunea unor compromisuri politice care îl banalizau, în opinia ei, pe preşedinte.

Potrivit lui Kantor, criticile aduse în numele lui Michelle Obama l-ar fi iritat pe secretarul general al Casei Albe de la acea vreme, Rahm Emanuel, care s-a "ridicat împotriva influenţei sale", în timp ce predecesorul purtătorului de cuvânt Jay Carney, Robert Gibbs, ar fi criticat în mod deschis obiecţiile prezentate în numele Primei Doamne.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney a minimizat luni amploarea acestor dezvăluiri, afirmând că "asemenea cărţi au tendinţa să exagereze lucrurile, să le facă mai senzaţionale decât sunt".

"Doar nu era vorba să merg să îl văd pe Rahm cu scopul de a vorbi despre lucrurile despre care vorbesc de obicei cu soţul meu, nu?", i-a replicat marţi Michelle Obama. "Dacă nu eram de acord cu vreun lucru, vorbeam direct cu soţul meu", a insistat ea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici