Michelle Obama va deschide seria de discursuri la Convenţia democrată

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, va fi prima care va susţine un discurs, marţi, în deschiderea Convenţiei democraţilor americani reuniţi la Charlotte (în North Carolina), care îl vor desemna oficial pe Barack Obama candidat la alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie.

200 afișări
Imaginea articolului Michelle Obama va deschide seria de discursuri la Convenţia democrată

Michelle Obama va deschide seria de discursuri la Convenţia democrată (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Obama, în vârstă de 48 de ani, energică în ceea ce priveşte comunicarea, este extrem de populară în Statele Unite, cu o cotă ce variază, potrivit sondajelor între 65 şi 70 la sută, cu 20 de puncte peste cea a soţului său. Nimeni nu se îndoieşte că ea va şti, marţi seara, să îi însufleţească pe cei 6.000 de delegaţi democraţi reuniţi până joi la Charlotte.

Într-o cursă foarte strânsă, în care sondajele îi prezintă pe cei doi candidaţi, Barack Obama şi Mitt Romney, aproape la egalitate, ea reprezintă o carte esenţială pentru soţul său.

Săptămâna trecută, Ann Romney, soţia lui Mitt Romney, a încântat convenţia republicană şi a ajutat la umanizarea soţului său, povestind despre cei 43 de ani de căsătorie fericiţi pe care i-au avut.

În ceea ce o priveşte pe Michelle Obama, nu este nevoie ca ea să îl prezinte pe soţul său democraţilor.

Dar ea va trebui să încerce, de asemenea, să povestească în mod mai uman misiunea acestuia de preşedinte, pentru a atenua frustrarea electorilor în legătură cu rezultatele economice mediocre, şi să îi convingă să nu îl abandoneze pe cel în care şi-au pus toată speranţa de schimbare în 2008.

"Michelle le poate aminti oamenilor că el a făcut tot ce a putut într-o perioadă dificilă, că principala sa preocupare au fost ei, poporul american", explică Georgia Kernell, politolog la Northwestern University. "Ea are, de asemenea, o magnifică poveste personală" de împărtăşit, adaugă ea.

Foarte aşteptată, marţi, este şi intervenţia primarului din San Antonio (Texas), Julian Castro, în vârstă de 37 de ani, în timp ce convenţia democrată se vrea în mod deosebit deschisă tuturor minorităţilor, de care Obama are nevoie pentru a câştiga în noiembrie.

Fostul preşedintel Bill Clinton, care este în continuare extrem de popular va interveni miercuri.

Punctul culminant al convenţiei va fi joi seara, când Obama va susţine discursul de acceptare într-un stadion cu 73.000 de locuri, după partenerul său în tandemul democrat, vicepreşedintele Joe Biden.

Joi seara sunt aşteptate furtuni la Charlotte, dar organizatorii a anunţat luni că, pentru moment, discursul nu va fi amânat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici