Mihai Ghimpu: Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România

Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România, a declarat miercuri şeful interimar al statului şi preşedinte al Parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, într-o discuţie cu cititorii unui cotidian moldovean, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în pagina electronică.

48 afișări
Imaginea articolului Mihai Ghimpu: Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România

Mihai Ghimpu: Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atunci când vorbim despre limba română, nu înseamnă că Republica Moldova trebuie să se unească neapărat cu România. Este o cacealma. Nu va exista niciodată o fuziune cu România", a spus Ghimpu.

Anumite forţe politice din Republica Moldova susţin unirea cu România, sub pretextul asemănării etnice şi lingvistice între cele două naţiuni. Pe de altă parte, există, totodată, o opoziţie puternică faţă de ideile susceptibile să conducă la o pierdere a suveranităţii moldovene.

"În timpul ultimei vizite a (preşedintelui român, Traian) Băsescu (la sfârşitul lui ianuarie), a devenit clar că nu este posibilă o fuziune cu România. Republica Moldova este un stat suveran. Speculaţiile în jurul unirii cu România trebuie lăsate deoparte. În prezent, trebuie să ne ocupăm mai ales de economia noastră", a subliniat preşedintele moldovean interimar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici