Mihail Gorbaciov îşi scurtează o călătorie în Europa din cauza oboselii

Fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, în vârstă de 78 de ani, şi-a scurtat o călătorie în Europa şi s-a întors în Rusia, din cauza "oboselii", a declarat joi purtătorul său de cuvânt, Vladimir Poliakov.

12 afișări
Imaginea articolului Mihail Gorbaciov îşi scurtează o călătorie în Europa din cauza oboselii

Mihail Gorbaciov îşi scurtează o călătorie în Europa din cauza oboselii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El a revenit (în Rusia). A aterizat ieri (miercuri)", a precizat el. Potrivit lui Poliakov, fostul preşedinte "nu are nimic special, este doar obosit. Din acest motiv, el a vrut să-şi scurteze călătoria".

Ultimul lider al Uniunii Sovietice urma să participe vineri la un eveniment în oraşul Torino, organizat de World Political Forum, o organizaţie în care ocupă funcţia de preşedinte.

El a efectuat câteva analize la spital, dar "totul este absolut normal" şi s-a întors acasă pentru a se odihni, a menţionat purtătorul de cuvânt.

"Călătoria s-a desfăşurat (într-un ritm) intens. Acest lucru l-a obosit deoarece este în vârstă, 78 de ani. Din acest motiv, el a decis să-şi scurteze" călătoria. "Se odihneşte câteva zile", a adăugat el.

Gorbaciov a fost spitalizat în decembrie 2008 la Moscova pentru îngrijiri oftalmologice, iar din această cauză nu a putut participa la reuniunea anuală a laureaţilor Premiului Nobel pentru Pace, la Paris.

Laureat al Premiului Nobel în 1990, Mihail Gorbaciov intervine frecvent în cadrul reuniunilor internaţionale. El conduce Fundaţia Gorbaciov care se ocupă de programe de caritate şi educaţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici