Mii de greci au manifestat la Atena, cerându-i premierului să-şi respecte promisiunea - VIDEO

Aproximativ 5.000 de greci au manifestat joi în faţa Parlamentului din Atena, cerându-i premierului Alexis Tsipras să-şi respecte promisiunea de a ajunge la un acord cu creditorii internaţionali, pentru ca Grecia să rămână în zona euro, relatează Euronews.

393 afișări
Imaginea articolului Mii de greci au manifestat la Atena, cerându-i premierului să-şi respecte promisiunea - VIDEO

Mii de greci au manifestat la Atena, cerându-i premierului să-şi respecte promisiunea - VIDEO (Imagine: HEPTA/Arhiva Mediafax Foto)

"Trăim în Europa şi acest lucru nu este negociabil", au afirmat mai mulţi manifestanţi, adăugând că intenţionează să rămână în Piaţa Syntagma până când Guvernul va încheia un acord viabil.

Opozanţii Guvernului apreciază că liderii greci se joacă cu focul şi nu au fost mandataţi să decidă o ieşire din zona euro. "Orele următoare sunt cruciale pentru viitorul european al Greciei", afirmă manifestanţii.

"Demonstraţia nu are nicio legătură cu votul DA sau NU sau cu diferite partide. Am făcut apel inclusiv la cei care au votat NU (la referendum-n.r.). Aici spunem toţi că rămânem în Europa", a declarat Theofanis Malamos, membru al comisiei de organizare a mitingului.

"Dacă creditorii aprobă propunerile Guvernului, nu va fi niciun pericol. Dar încă avem unele îndoieli în această privinţă. De aceea suntem aici", a afirmat un alt bărbat.

"Fluierul arată nevoia noastră de a rămâne în alertă maximă. Poporul grec trebuie să realizeze ce este în joc", a precizat un protestatar.

Mitingul proeuropean este primul de la referendumul de duminică, în urma căruia grecii au respins propunerile de reforme ale creditorilor internaţionali. Grecia şi creditorii săi trebuie să ajungă la un acord privind noi planuri de reforme până duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici