Mii de persoane au asistat la ştafeta torţei olimpice la Macao

Mii de persoane au asistat, sâmbătă, la ştafeta torţei olimpice la Macao, "paradisul cazinourilor", evenimentul desfăşurându-se fără incidente în fosta colonie portugheză, revenită în 1999 sub suveranitate chineză.

22 afișări
Imaginea articolului Mii de persoane au asistat la ştafeta torţei olimpice la Macao

Mii de persoane au asistat la ştafeta torţei olimpice la Macao (Imagine: Mediafax Foto)

Flacăra olimpică a trecut prin faţa imenselor cazionouri, cum ar fi Venetian, Wynn Macao şi Grand Lisboa, care au permis acestui teritoriu din sudul Chinei să rivalizeze cu oraşul Las Vegas în privinţa profiturilor din jocuri de noroc.

Printre cele 120 de persoane din ştafeta olimpică s-a aflat şi Stanley Ho, magnatul octogenar al cazinourilor. Torţa a trecut şi prin faţa templului A-Ma, vechi de 500 de ani.

Aproximativ 2.200 de poliţişti au fost mobilizaţi pe străzile acestui teritoriu de 28 de kilometri pătraţi.

Flacăra olimpică va pleca, sâmbătă, în insula Hainan, în sudul Chinei. Apoi va urma un itinerariu de-a lungul Chinei, inclusiv în Tibet, până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, la 8 august, la Beijing.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici