Mii de protestatari au ieşit pe străzi în Zagreb împotriva restricţiilor antipandemice

  • Câteva mii de croaţi s-au adunat sâmbătă la Zagreb pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi împotriva coronavirusului.
  • De la jumătatea lunii iulie, purtarea măştii este obligatorie în Croaţia în transportul public, magazine şi toate serviciile cu clienţii.
  • Croaţia a înregistrat până acum aproape 12.000 de cazuri de coronavirus şi 197 de decese.
839 afișări
Imaginea articolului Mii de protestatari au ieşit pe străzi în Zagreb împotriva restricţiilor antipandemice

Profimedia

Câteva mii de croaţi s-au adunat sâmbătă la Zagreb pentru a protesta împotriva măsurilor impuse de autorităţi împotriva  răspândirii coronavirusului, despre care protestatarii spun că le încalcă libertatea şi drepturile omului.
 
”Covidul este o minciună, nu suntem cu toţii Covidiots”, sau ”Scoateţi masca, opriţi televizorul, trăiţi-vă viaţa din plin”, au foat câteva dintre mesajele scandate de protestatari din toată ţara.
 
Mitingul a fost denumit „Festivalul libertăţii” de către organizatori, membri ai societăţii civile. Pentru ei măsurile guvernamentale „restricţionează drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor” fără „temei medical sau legal valabil”, impunând în acelaşi timp „ distanţarea psihică şi privarea de contact psihic ”. 
 
Pe Facebook, ministrul Sănătăţii, Vili Beros, a reacţionat spunând că nu poate aproba „o abordare neştiinţifică a Covid-19”. ”Toate restricţiile temporare au avut un singur scop: protejarea sănătăţii şi vieţii cetăţenilor croaţi. Am reuşit acest lucru,” a adăugat el.
 
Ţara cu 4,2 milioane de locuitori a trecut în primele luni ale pandemiei înregistrând câte 100 de contaminări pe zi. Numărul de coazuri a crescut, însă, de când Croaţia şi-a redeschis graniţele pentru turişti, depăşind 200 pe zi în august şi ajungând la un record de 369 de cazuri noi joi.
 
De la jumătatea lunii iulie, purtarea măştii este obligatorie în transportul public, magazine şi toate serviciile cu clienţii. 
 
Croaţia, care face parte din UE, a înregistrat până acum aproape 12.000 de cazuri de coronavirus şi 197 de decese.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici