Mii de tone de sardine moarte au eşuat pe o plajă din nordul Japoniei. Cauzele sunt necunoscute

Mii de tone de sardine moarte au eşuat pe o plajă din nordul Japoniei din cauze necunoscute, au declarat vineri autorităţile.

1331 afișări
Imaginea articolului Mii de tone de sardine moarte au eşuat pe o plajă din nordul Japoniei. Cauzele sunt necunoscute

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Sardinele au ajuns la ţărm în Hakodate, pe insula Hokkaido, cea mai nordică din Japonia, joi dimineaţă, creând o pătură de sardine de-a lungul unei porţiuni de plajă de aproximativ un kilometru, conform AP.

Locuitorii din zonă au declarat că nu au mai văzut niciodată aşa ceva. Unii au adunat peştele pentru a-l vinde sau pentru a-l mânca.

Primăria oraşului, într-un comunicat, a îndemnat locuitorii să nu consume peştele.

Takashi Fujioka, cercetător la Institutul de Cercetare pentru Pescuit din Hakodate, a declarat că a mai auzit de fenomene similare, dar a fost pentru prima dată când le-a văzut.

El a spus că este posibil ca peştii să fi fost urmăriţi de peşti mai mari, să fi epuizat din cauza lipsei de oxigen în timp ce se mişcau într-un banc foarte dens şi să fi fost luaţi de valuri. De asemenea, este posibil ca peştii să fi intrat brusc în apele reci în timpul migraţiei lor, a spus el.

"Nu ştim cu siguranţă în ce circumstanţe au fost aduşi la mal aceşti peşti, aşa că nu vă recomand să îi mâncaţi", a spus Fujioka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici