Mike Bloomberg se retrage din alegerile primare din SUA, după ce a cheltuit 500 de milioane de dolari pe campanie

  • Mike Bloomberg s-a retras din cursa pentru Casa Albă şi îl va susţine pe Joe Biden.
  • Miliardarul s-a retras după un rezultat dezamăgitor în Super-marţea alegerilor, când a câştigat o singură regiune.
  • Joe Biden şi Bernie Sanders duc o luptă în doi pentru a deveni candidatul democrat la alegerile prezidenţiale.
2017 afișări
Imaginea articolului Mike Bloomberg se retrage din alegerile primare din SUA, după ce a cheltuit 500 de milioane de dolari pe campanie

Mike Bloomberg iese din cursa prezidenţială din SUA

Mike Bloomberg a anunţat că se retrage din alegerile primare ale Partidului Democrat din SUA, după ce a cheltuit 500 de milioane de dolari în campanie, transmite Business Insider.

Bloomberg îl susţine în continuare pe Joe Biden. „Întotdeauna am crezut că învingerea lui Donald Trump începe prin sprijinirea candidatului cu cele mai mari şanse de a câştiga. După votul de ieri este foarte clar că prietenul meu, Joe Biden, este un candidat mai bun şi un mare american”, a spus Bloomberg, într-o declaraţie de presă făcută după ce s-a retras.

Decizia a fost luată după înfrângerea suferită de fostul primar al New Yorkului în Super-marţea alegerilor. Alegătorii democraţi au mers la urne în 14 state şi un teritoriu, Insulele Samoa americane, iar aceasta din urmă a fost singura regiune câştigată de Bloomberg.

În lupta pentru Casa Albă, în tabăra democrată, cel mai bine clasaţi sunt Joe Biden, cu 305 delegaţi, şi Bernie Sanders, cu 243.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici