Mike Pompeo a făcut o vizită neanunţată în Irak

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a efectuat miercuri o vizită neanunţată în Irak, unde s-a întâlnit cu premierul Adel Abdul Mahdi şi cu preşedintele Barham Salih, informează site-ul cotidianului The Washington Post.

146 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo a făcut o vizită neanunţată în Irak

Mike Pompeo a efectuat o vizită neanunţată în Irak

Mike Pompeo s-a deplasat la Bagdad, în ceea ce pare a fi un nou semnal în sensul susţinerii acordate de Washington unui aliat important.

Vizita lui Mike Pompeo în Irak reprezintă o etapă a unui turneu efectuat în Orientul Mijlociu în contextul deciziei preşedintelui SUA, Donald Trump, de retragere a trupelor din Siria.

Mike Pompeo a purtat discuţii cu premierul irakian, Adel Abdul Mahdi, cu preşedintele Barham Salih şi cu şeful Parlamentului, Mohamed al-Halbousi. Secretarul de Stat a exprimat susţinerea SUA pentru noul Guvern irakian, format în septembrie 2018.

Donald Trump a efectuat de Crăciun o vizită-surpriză într-o bază americană din Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici