Mike Pompeo îl denunţă pe predecesorul său pentru întâlniri "inadecvate" cu oficiali iranieni

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, l-a denunţat vineri pe predecesorul său John Kerry, pentru întâlniri cu oficiali iranieni în discuţii "inadecvate" şi l-a acuzat că "subminează în mod activ" politica administraţiei Trump faţă de Teheran, relatează Reuters.

296 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo îl denunţă pe predecesorul său pentru întâlniri "inadecvate" cu oficiali iranieni

Mike Pompeo îl denunţă pe predecesorul său pentru întâlniri "inadecvate" cu oficiali iranieni

"Ceea ce a făcut secretarul Kerry este inadecvat şi fără precedent", a declarat Pompeo într-o conferinţă de presă, adăugând că "nu ar trebui să se angajeze într-un astfel de comportament. Nu este în concordanţă cu ceea ce este politica externă a Statelor Unite, conform indicaţiilor acestui preşedinte. Este mai mult decât inadecvat".

Criticile lui Pompeo faţă de Kerry vin la o zi după ce preşedintele Donald Trump l-a acuzat pe fostul secretar de stat de întâlniri "ilegale" cu Iranul, într-un mesaj postat pe Twitter.

"John Kerry a avut întâlniri ilegale cu foarte ostilul regim iranian, care nu poate decât să submineze munca noastră în detrimentul poporului american. El le-a spus să aştepte administraţia Trump! A fost înregistrat în conformitate cu legea privind înregistrarea agenţilor străini? RĂU!", a spus Trump pe Twitter.

Trump a retras Statele Unite de la un acord nuclear pe care Kerry la încheiat în 2015 între Iran şi şase puteri mondiale. Administraţia Trump a împins o linie fermă împotriva Teheranului, pe care o acuză de extinderea influenţei sale în Orientul Mijlociu prin sprijinirea grupurilor armate din ţări precum Siria, Liban şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici