Mike Pompeo spune că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

Mike Pompeo spune că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Fostul secretar de stat şi aliat al lui Trump a decis să nu-l provoace pe fostul şef pentru nominalizarea republicană.

349 afișări
Imaginea articolului Mike Pompeo spune că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2024

Fostul secretar de stat american Mike Pompeo a declarat vineri că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2024. Aliatul şi apărătorul devotat al lui Donald Trump a optat să renunţe la o competiţie care l-ar fi pus în concurenţă cu fostul său comandant suprem, scrie The Guardian.

După ce a spus că ia în calcul o candidatură în ianuarie, fostul oficial al administraţiei Trump şi director al CIA a publicat o declaraţie privind decizia. "Pentru cei pe care acest anunţ îi dezamăgeşte, îmi cer scuze", a spus el, calificând-o drept o alegere personală.

"Iar pentru cei dintre voi pe care acest lucru îi emoţionează, să ştiţi că am 59 de ani. Rămân multe alte oportunităţi pentru care momentul ar putea fi mai potrivit, pe măsură ce conducerea prezidenţială devine şi mai necesară."

Pompeo, care a vorbit de asemenea despre decizia sa la Fox News, ar fi fost al doilea fost membru al cabinetului Trump care ar fi intrat în cursa pentru a-l provoca pe fostul preşedinte pentru nominalizarea republicană din 2024, alăturându-se fostei ambasadoare la Naţiunile Unite Nikki Haley, care şi-a anunţat campania în februarie.

Fostul vicepreşedinte Mike Pence ia, de asemenea, în considerare intrarea în cursă şi şi-a intensificat călătoriile şi activitatea în statele unde se votează timpuriu în cadrul alegerilor primare şi caucus.

În timp ce Haley şi Pence şi-au exprimat în mod deschis divergenţele cu Trump, Pompeo nu s-a despărţit public de fostul preşedinte şi nu a fost mustrat de acesta, aşa cum au făcut mulţi dintre potenţialii săi rivali. Pompeo s-a referit recent la Trump ca fiind un "şef grozav".

Pompeo - un politician spiritual şi uneori aspru - a câştigat cu uşurinţă patru mandate consecutive în Camera Reprezentanţilor a SUA, reprezentând sudul statului Kansas. El a făcut parte din comisia de informaţii a Camerei Reprezentanţilor, precum şi din comisia selectivă care a investigat atacul mortal din 2012 asupra misiunii americane din Benghazi, Libia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici