Primul stat din SUA care interzice TikTok pe toate telefoanele

  • Parlamentarii din Montana au adoptat un proiect de lege care interzice TikTok.
  • Este cea mai recentă ameninţare la adresa existenţei aplicaţiei deţinute de chinezi în SUA.
497 afișări
Imaginea articolului Primul stat din SUA care interzice TikTok pe toate telefoanele

Proiectul de lege, cunoscut sub numele de SB 419, ar interzice magazinelor de aplicaţii mobile să ofere TikTok spre descărcare utilizatorilor din Montana. Camera din Montana a votat cu 54-43 interdicţia, notează Reuters.

Atât TikTok, cât şi Apple şi Google, care operează magazinele de aplicaţii mobile, ar fi pasibile de amenzi dacă ar încălca interdicţia, în cazul în care proiectul de lege va deveni lege.

Proiectul de lege merge acum către guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, pentru a fi semnat.

"Guvernatorul va analiza cu atenţie orice proiect de lege pe care legislativul îl trimite pe biroul său", a declarat un purtător de cuvânt al biroului guvernatorului din Montana.

TikTok a precizat într-o declaraţie: "Vom continua să luptăm pentru utilizatorii şi creatorii TikTok din Montana, ale căror mijloace de trai şi drepturi în temeiul Primului Amendament sunt ameninţate de această depăşire egregioasă a guvernului".

TikTok, care este deţinută de compania chineză de tehnologie ByteDance, se confruntă cu apeluri din ce în ce mai mari din partea unor parlamentari americani de a interzice aplicaţia la nivel naţional, din cauza îngrijorărilor legate de potenţiala influenţă a guvernului chinez asupra platformei.

Luna trecută, o comisie a Congresului l-a interogat pe directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, cu privire la posibilitatea ca guvernul chinez să aibă acces la datele utilizatorilor sau să influenţeze ceea ce văd americanii pe aplicaţie.

TikTok a negat în repetate rânduri că a împărtăşit vreodată date cu guvernul chinez şi a declarat că firma nu ar face acest lucru dacă i s-ar cere acest lucru.

Compania lucrează la o iniţiativă numită Project Texas, care creează o entitate de sine stătătoare pentru a stoca datele utilizatorilor americani în SUA pe serverele operate de compania americană de tehnologie Oracle.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici