Miliardarii americani ar putea să plătească taxe mai mari pentru creşterea bugetului pentru apărare

Preşedintele american Joe Biden vrea să ceară Congresului cheltuieli militare suplimentare. Între timp, taxele pentru miliardari cresc.

267 afișări
Imaginea articolului Miliardarii americani ar putea să plătească taxe mai mari pentru creşterea bugetului pentru apărare

Miliardarii americani ar putea să plătească taxe mai mari pentru creşterea bugetului armatei americane

Este de aşteptat ca preşedintele american Joe Biden să ceară Congresului cheltuieli militare record, şi chiar în timp de pace. Taxele pentru miliardari tot cresc.

Propunerea de buget a lui Biden pentru anul fiscal care începe la 1 octombrie prezintă priorităţile administraţiei sale, dar este doar o listă de dorinţe, deoarece congresmenii din Capitoliu iau deciziile finale în chestiuni bugetare.

Documentul oferă o nouă perspectivă asupra gândirii lui Biden în timp ce acesta încearcă să oprească invadarea Ucrainei de către Rusia şi se pregăteşte pentru alegerile intermediare de pe 8 noiembrie. Sondajele prefigurează că  democraţii ar putea pierde majoritatea Congresului.

„Bugetul preşedintelui va reflecta trei valori importante: responsabilitate fiscală, siguranţă şi securitate în ţară şi în străinătate şi angajamentul de a construi o Americă mai bună”, a spus un oficial de la Casa Albă.

Forţat de neînţelegerile din cadrul propriului său partid, Biden continuă negocierile pr „Build Back Better” şi ar putea să  includă elemente pentru toate ideile sale despre cum să îmbunătăţească asistenţa medicală, educaţia, infrastructura de locuinţe, competitivitatea şi politicile de protejare a mediului înconjurător, dar mai ales, să reducă deficitul. 

Casa Albă spune că taxa s-ar aplica la 0,01% din gospodăriile americane, cele care valorează peste 100 de milioane de dolari, şi că mai mult de jumătate din noile venituri ar proveni din gospodăriile cu o valoare mai mare de 1 miliard de dolari.

Măsura ar reduce deficitul guvernamental cu 360 de miliarde de dolari în următorul deceniu. 

Biden a transmis  că sistemul fiscal din SUA îi răsplăteşte prea mult pe cei bogaţi şi că cei bogaţi ar trebui să se angajeze pentru mai multe servicii sociale.

Două surse au declarat pentru Reuters în februarie că aproximativ 773 de miliarde de dolari vor fi puse la dispoziţie pentru Departamentul Apărării, ceea ce, în combinaţie cu alte cheltuieli, ar duce la un buget total de peste 800 de miliarde de dolari pentru de securitate naţională. 

Bugetul va proiecta, de asemenea, un deficit în 2022 cu peste 1,3 trilioane de dolari mai mic decât anul trecut, deoarece economia SUA revine din recesiunea COVID-19, iar administraţia lui Biden pune mai mult accent pe sustenabilitatea fiscală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici