Miliardarul George Soros i-a cedat fiului Alexander controlul asupra imperiului său

Finanţatorul miliardar George Soros îi cedează controlul asupra uriaşului său imperiu fiului său Alexander, a declarat duminică un purtător de cuvânt al lui Soros.

2227 afișări
Imaginea articolului Miliardarul George Soros i-a cedat fiului Alexander controlul asupra imperiului său

Miliardarul George Soros cedează fiului său controlul asupra imperiului său

Purtătorul de cuvânt a confirmat detaliile dintr-un interviu cu Soros publicat duminică în The Wall Street Journal.
 
Manager de fonduri speculative devenit filantrop şi susţinător important al cauzelor liberale, Soros, în vârstă de 92 de ani, a declarat că anterior nu a dorit ca Open Society Foundations (OSF), fundaţia sa, să fie preluată de unul dintre cei cinci copii ai săi.
 
Dar, vorbind despre decizia sa de a preda fundaţia şi restul imperiului său de 25 de miliarde de dolari fiului său de 37 de ani, cunoscut sub numele de Alex, Soros a spus: "A meritat-o."
 
De asemenea, Alex a declarat că este "mai politic" decât tatăl său şi că intenţionează să continue să doneze banii familiei pentru candidaţii politici de stânga din SUA, relatează Reuters
 
El a declarat pentru Journal că va lărgi priorităţile fundaţiei pentru a include drepturile de vot şi de avort, precum şi egalitatea de gen.
 
"Oricât de mult mi-ar plăcea să scot banii din politică, atâta timp cât cealaltă parte o face, va trebui să o facem şi noi", a spus Alex.
 
Consiliul de administraţie al OSF l-a ales pe Alex ca preşedinte în decembrie, iar Alex conduce acum activitatea politică în calitate de preşedinte al comitetului de acţiune politică al lui Soros.
 
Fundaţia direcţionează aproximativ 1,5 miliarde de dolari pe an către grupuri precum cele care susţin drepturile omului în întreaga lume şi ajută la construirea democraţiilor, potrivit Journal.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici