Militarii din Afganistan folosesc o aplicaţie de pe iPhone pentru a ucide talibani

Militarii din Afganistan folosesc, pentru a-i ucide pe militanţii talibani, o aplicaţie pentru iPhone care are la bază tehnologie folosită la jocurile electronice, ale cărei costuri ajung la 19 lire sterline (circa 21 de euro), relatează Daily Mirror, în ediţia electronică.

56 afișări
Imaginea articolului Militarii din Afganistan folosesc o aplicaţie de pe iPhone pentru a ucide talibani

Militarii din Afganistan folosesc o aplicaţie de pe iPhone pentru a ucide talibani (Imagine: Mediafax Foto)

Aplicaţia "BulletFlight" este folosită de lunetişti, fiindu-le utilă pentru a identifica modalitatea în care vântul şi mişcarea de rotaţie a Pământului afectează traiectoria glonţului, dar şi pentru a anticipa rănile pe care le-ar suferi persoana vizată. Lunetiştii folosesc programul, pe care-l pot descărca pe iPhone, pentru a ţinti inamicul de la distanţe foarte mari.

Trupele aliate dispun de dispozitive adaptate de la consola electronică Xbox 360 pentru a dirija vehiculele robotizate. Potrivit Daily Mirror, specialiştii concep supercalculatoare folosind chipuri de la consolele Playstation 3 cu scopul dezvoltării unui nou tip de radar.

Experiţii britanici din cadrul companiilor BAE Systems, Rolls Royce, Airbus şi al echipei de Formula 1 Williams, colaborează într-un proiect comun în cadrul căruia sunt folosite console de la jocurile electronice în vederea testării unor noi dispozitive.

"Din ce în ce mai mult, dispozitivele moderne de larg consum sunt atât de puternice şi performante încât sunt adesea pe primul loc şi sunt mult mai ieftin de achiziţionat şi de adaptat", a declarat specialistul din cadrul BAE Stuart McDougall, care dezvoltă tehnologie grafică tridimensională pornind de la consola de jocuri video Playstation2 pentru a proiecta generaţia viitoare de dispozitive folosite de armată.

Potrivit Daily Mirror, oricine poate descărca aplicaţia "BulletFlight" care a fost dezvoltată pornind de la jocurile electronice pentru uz militar. Varianta de bază a aplicaţiei costă 2,49 de lire sterline (2,7 euro), iar cea integrală 18,78 de lire sterline (20,8 euro).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici