Militarul care a ucis un legionar de origine română ar fi fost "hărţuit" de colegi

Legionarul francez de origine braziliană, acuzat că a ucis patru persoane, printre care şi un legionar de origine română, în Ciad, îşi informase familia că era "hărţuit" de colegii săi, potrivit postului Globo News.

93 afișări
Imaginea articolului Militarul care a ucis un legionar de origine română ar fi fost "hărţuit" de colegi

Militarul care a ucis un legionar de origine română ar fi fost "hărţuit" de colegi (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Acuzat de uciderea a doi legionari francezi, membri ai EUFOR (forţă europeană), un militar togolez din cadrul MINURCAT (Misiunea ONU) şi un ţăran din Ciad, Josafa Moura Pereira, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat joi, după ce se refugiase într-o regiune semideşertică din apropiere de Abeche, în estul Ciadului.

Potrivit unei surori a legionarului, acesta era "deprimat şi îi era frică". Pereira s-a născut într-un mediu creştin "evanghelic" şi este o "persoană integră", care îşi ajuta foarte mult familia, a declarat aceasta pentru Globo News, afirmând că fratele ei era "hărţuit" de camarazii săi.

"El era îmbrăcat în civil în momentul arestării", a declarat joi ministrul de Interne din Ciad, Ahmat Bachir, care a precizat, de asemenea, că era "teafăr".

Potrivit unor surse militare franceze, legionarul a fost dezarmat şi arestat fără violenţă de populaţie şi predat unei patrule din Ciad. "El a fost "identificat în mod oficial de autorităţile militare", a confirmat Statul Major al armatei franceze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici