Militarul SUA ucis în Irak, membru SEAL, este al treilea american omorât în lupte cu Stat Islamic

Militarul american ucis în confruntări cu militanţi ai reţelei teroriste Stat Islamic, în Irak, era membru al unei unităţi speciale SEAL, anunţă un oficial de la Pentagon, precizând că este al treilea cetăţean american mort în lupte cu organizaţia fundamentalistă sunnită.

1569 afișări
Imaginea articolului Militarul SUA ucis în Irak, membru SEAL, este al treilea american omorât în lupte cu Stat Islamic

Militarul SUA ucis în Irak, membru SEAL, este al treilea american omorât în lupte cu Stat Islamic (Imagine Hepta / Mediafax Foto)

"Marţi dimineaţă, un membru al armatei americane care oferea consultanţă miliţiilor kurde (Peshmerga) a fost omorât într-un atac inamic, în apropierea oraşului Mosul", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook.

"Incidentul a fost un atac al reţelei teroriste Stat Islamic asupra unei poziţii militare Peshmerga, la trei-cinci kilometri de linia de front", a precizat reprezentantul Pentagonului.

Conform altor oficiali de la Pentagon, militarul ucis era membru al unităţilor speciale ale Forţelor navale americane, SEAL.

Este al treilea cetăţean american ucis în confruntări directe cu militanţi ai reţelei Stat Islamic de la iniţierea operaţiunilor contra organizaţiei teroriste, în 2014.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici