Ministerul Afacerilor Externe: Misiunea diplomatică a României verifică dacă sunt români afectaţi de incidentul din Mali

Ambasada României la Dakar, care asigură reprezentarea diplomatică în Mali, a demarat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă cetăţeni români au fost afectaţi de incidentul din Mali, MAE precizând că, până la această oră, nu sunt informaţii în acest sens.

215 afișări
Imaginea articolului Ministerul Afacerilor Externe: Misiunea diplomatică a României verifică dacă sunt români afectaţi de incidentul din Mali

Ministerul Afacerilor Externe: Misiunea diplomatică a României verifică dacă sunt români afectaţi de incidentul din Mali

"Ambasada României la Dakar, care asigură reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Mali, a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale competente pentru a obţine informaţii suplimentare cu privire la acest incident şi pentru a verifica dacă au fost afectaţi cetăţeni români. Până în acest moment nu există informaţii în acest sens", se precizează într-un comunicat de presă MAE remis vineri MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatică română a contactat consulul onorific al României la Bamako, în Mali, în vederea urgentării obţinerii de informaţii. Verificările sunt în curs, acţiunile fiind în plină desfăşurare. "Atât Ambasada României la Dakar, cât şi Consulatul Onorific al României în Mali se află în permanentă legătură cu autorităţile locale, fiind pregătite să acorde asistenţa consulară necesară", mai precizează ministerul.

Doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatice vineri dimineaţă 170 de persoane la hotelul Radisson Blu din capitala statului Mali, Bamako, imobilul fiind înconjurat de soldaţi locali, ajutaţi de trupele ONU, relatează CNN. Potrivit reprezentanţilor hotelului, care este frecventat de cetăţeni străini, doi bărbaţi înarmaţi au luat ostatici 140 de clienţi şi 30 de angajaţi. Soldaţii din Mali, ajutaţi de trupele ONU, au înconjurat hotelul în care se desfăşoară luarea de ostatici, care nu a fost revendicată deocamdată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici