Ministerul de Interne anunţă că are resurse pregătite pentru a sprijini Australia, după ce Iohannis a cerut ca România să ofere ajutor

Ministerul de Interne răspunde apelului lansat la nivel european şi anunţă că deţine forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia, preşedintele Klaus Iohannis fiind informat în acest sens cu privire la resursele de care dispune România pentru a oferi sprijin.

1767 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Interne anunţă că are resurse pregătite pentru a sprijini Australia, după ce Iohannis a cerut ca România să ofere ajutor

Ministerul de Interne anunţă că are resurse pregătite pentru a sprijini Australia.Iohannis a cerut ca România să ofere ajutor

„Ministerul Afacerilor Interne răspunde apelului lansat la nivel european şi are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia. La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecţie Civilă (EUCPM), ca urmare a incendiilor generalizate din Australia”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul de Interne.

Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situaţii de Urgenţă al Uniunii Europene (ERCC) a lansat luni seară un apel către statele membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziţie pentru intervenţii în Australia.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, l-a informat pe premierul României cu privire la solicitarea Centrului de Coordonare, care a dispus transmiterea informaţiilor referitoare la resursele umane şi logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost informat cu privire la resursele de care dispune ţara noastră şi a transmis ca, în urma solicitărilor, România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, la nivelul Uniunii Europene va fi constituită o rezervă de forţe de intervenţie şi salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziţie de ţările ce deţin capacităţi în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parţial, în funcţie de necesităţi şi de evoluţia situaţiei din acest stat”, mai arată sursa citată.

Trei incendii de vegetaţie s-au unit şi au format unul uriaş pe o suprafaţă de dimensiunea cartierului Manhattan din New York în statul australian Victoria. ncendiile au ajuns să se unească în regiunea Omeo din statul Victoria, afectând o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare, potrivit Departamentului pentru mediu din Gippsland.

Numărul deceselor la nivel naţional din sezonul actual de incendii, care a început în septembrie, a ajuns la 23.

De asemenea, peste 1.500 de case au fost distruse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mai,
australia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici