Hulkenberg va concura pentru Sauber şi Audi în F1 din 2025

  • Pilotul german Nico Hulkenberg va concura pentru Sauber în sezonul viitor şi apoi pentru echipa Audi works de Formula 1 din 2026.
  • Pilotul în vârstă de 36 de ani, aflat în prezent la Haas, a semnat un contract pe mai mulţi ani.
  • Sauber va deveni echipa de uzină Audi în 2026.
58 afișări
Imaginea articolului Hulkenberg va concura pentru Sauber şi Audi în F1 din 2025

Hulkenberg va concura pentru Sauber şi Audi în F1 din 2025

„Perspectiva de a concura pentru Audi este ceva foarte special. Când un constructor german intră în Formula 1 cu o asemenea determinare, este o oportunitate unică", a declarat Hulkenberg, care a concurat pentru Sauber în 2013.

„Să reprezint echipa de uzină a unei astfel de mărci auto cu o unitate de propulsie fabricată în Germania este o mare onoare pentru mine", a mai spus germanul, citat de Reuters.

Directorul general al Sauber Motorsport şi viitorul şef al echipei Audi, Andreas Seidl, l-a salutat pe compatriotul său ca fiind o parte importantă a transformării echipei şi a proiectului Audi în F1.

„Încă de la început, a existat un mare interes reciproc pentru a construi ceva pe termen lung împreună", a spus el.

„Nico este o personalitate puternică, iar aportul său, la nivel profesional şi personal, ne va ajuta să progresăm atât în dezvoltarea maşinii, cât şi în construirea echipei".

Hulkenberg a obţinut patru din cele cinci puncte ale Haas până acum în acest sezon, alături de coechipierul danez Kevin Magnussen.

Germanul, câştigător al cursei de 24 de ore de la Le Mans cu Porsche în 2015, când Seidl era la conducerea acestei echipe, a revenit în Formula 1 în 2023, după trei ani fără să piloteze în mod regulat.

El a luat startul în 208 curse în cariera sa în Formula 1 fără să urce măcar o dată pe podium, un record de care ar vrea să scape.

„Aş dori să îi mulţumesc lui Nico pentru contribuţiile sale la echipă în perioada în care a fost aici cu noi - a fost un mare jucător de echipă şi o persoană cu care ne place foarte mult să lucrăm", a declarat şeful echipei Haas, Ayao Komatsu.

„Experienţa şi feedback-ul său s-au dovedit a fi de nepreţuit pentru noi în ceea ce priveşte îmbunătăţirea performanţelor noastre generale, fapt care este clar evident atât în performanţele sale din calificări, cât şi în cursele din acest sezon la bordul VF-24.

„Mai sunt multe curse de disputat în acest an, aşa că aşteptăm cu nerăbdare să continuăm să beneficiem de contribuţiile sale pe tot parcursul restului sezonului 2024."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici