Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc pentru a discuta despre crizele din Ucraina şi Sudan

Miniştrii de Externe din UE se vor întâlni luni, la Bruxelles, pentru a discuta despre crizele din Ucraina şi Sudan. La întâlnire va participa şi ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

104 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc pentru a discuta despre crizele din Ucraina şi Sudan

Miniştrii de Externe din UE se întâlnesc pentru a discuta despre crizele din Ucraina şi Sudan

Potrivit Ministerului de Externe din România, miniştrii europeni vor avea „discuţii aprofundate privind contracararea efectelor agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, respectiv situaţia din Cornul Africii.”

„Discuţiile privind Cornul Africii au loc în contextul ultimelor evoluţii în regiune, inclusiv în Sudan. Miniştrii europeni vor fi invitaţi să evalueze aceste evoluţii, impactul acestora asupra stabilităţii regionale, precum şi modalităţile de răspuns ale UE. Ministrul Bogdan Aurescu va exprima sprijinul pentru eforturile diplomatice de outreach ale UE în plan regional şi internaţional, în special în contextul acutizării riscurilor de contagiune regională a crizei din Sudan şi a posibilităţii extinderii influenţei grupului Wagner în regiune”, a anunţat MAE.

De asemenea, oficialii europeni se vor referi la angajamentul UE faţă de Asia Centrală, evoluţiile din Tunisia şi relaţia Armenia-Azerbaidjan.

Totodată, miniştrii de externe europeni vor avea un schimb de opinii cu omologii lor din Balcanii de Vest „în continuarea practicii iniţiate la reuniunea CAE din mai 2022 de a invita partenerii din regiune o dată pe an la discuţiile miniştrilor de externe europeni”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici