Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, va părăsi guvernul la următoarea remaniere. Anunţul vine după ce l-a criticat pe Zelenski la summitul NATO

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, intenţionează să părăsească guvernul la următoarea remaniere guvernamentală şi nu va candida la următoarele alegeri parlamentare, a declarat acesta pentru cotidianul The Times.

3330 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, va părăsi guvernul la următoarea remaniere. Anunţul vine după ce l-a criticat pe Zelenski la summitul NATO

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Wallace l-a informat pe prim-ministrul Rishi Sunak despre planurile sale la data de 16 iunie, dar spera să facă anunţul mai târziu, a relatat The Times sâmbătă seara. O remaniere a cabinetului este aşteptată până în septembrie.

"Data viitoare nu mai candidez", a declarat Wallace. Dar el a exclus să plece "prematur", a precizat ziarul. 

"Am intrat în politică în parlamentul scoţian în 1999. Asta înseamnă 24 de ani", a declarat Wallace, care este şeful apărării din iulie 2019.

Wallace l-a criticat pe Zelenski la summitul NATO

Anunţul vine la câteva zile după ce Ben Wallace a criticat atitudinea preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cerându-i să manifeste "recunoştinţă" pentru armamentul primit din Occident, iar premierul britanic, Rishi Sunak, a intervenit pentru temperarea disputei.

Ben Wallace a fost întrebat despre nemulţumirile exprimate de preşedintele Volodimir Zelenski în legătură cu refuzul NATO de a fixa un termen clar pentru admiterea Ucrainei. Zelenski a criticat în mai multe rânduri şi ceea ce el consideră a fi ritmul lent privind furnizarea de echipamente militare Ucrainei în contextul contraofensivei ucrainene.

"Există o uşoară atenţionare din acest punct de vedere, fie că ne convine, fie că nu ne convine, oamenii vor să vadă recunoştinţă. Sfatul meu pentru ucraineni este că ei uneori trebuie să convingă ţări să renunţe la propriile stocuri de armament; da, este un război nobil şi da, vedem că războiul ucrainenilor nu este doar pentru ei, este şi pentru libertatea noastră. Dar, uneori, este necesar să convigeţi parlamentari americani, trebuie să convingeţi politicieni care au dubii, din alte ţări, că merită efortul şi că primesc rezultate. Fie că vă place, fie că nu vă place, aceasta este realitatea", a declarat Ben Wallace, cu ocazia summitului NATO, potrivit postului de televiziune Sky News. Ben Wallace a subliniat că, în privinţa furnizării de armament, ţările occidentale nu sunt servicii de livrări.

Premierul britanic, Rishi Sunak, a intervenit pentru temperarea disputei. "Preşedintele Zelenski a exprimat recunoştinţă în numeroase ocazii, mai ales prin discursul impresionant din Parlamentul britanic. Eu ştiu că el şi cetăţenii ucraineni sunt recunoscători", a afirmat Rishi Sunak, citat de cotidianul The Guardian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici