Ministrul britanic de Externe: Probele atacului chimic de lângă Damasc ar putea să fi fost distruse

Ministrul britanic al Afacerilor Externe William Hague a declarat că probele unui atac chimic din partea regimului de la Damasc în Siria "ar putea să fi fost distruse".

292 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe: Probele atacului chimic de lângă Damasc ar putea să fi fost distruse

Ministrul britanic de Externe: Probele atacului chimic de lângă Damasc ar putea să fi fost distruse (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Problema este că cea mai mare parte a probelor ar putea să fi fost distruse de un bombardament de artilerie", a declarat Hague duminică, într-o conferinţă de presă, la Londra, la câteva ore după ce regimul de la Damasc a dat undă verde unei misiuni ONU să inspecteze în zona de lângă capitala siriană care a fost miercuri teatrul unui presupus atac chimic.

"Alte probe ar putea să fi fost afectate în ultimele zile, iar altele ar putea să fi fost transformate cu scopul de a înşela", a spus el.

La fel ca Washingtonul, ministrul britanic a deplâns faptul că regimul sirian a întâziat să autorizeze experţii ONU să meargă la faţa locului, permiţând ca probele să dispară.

"Este necesar să fim realişti în privinţa a ceea ce echipa (de experţi) ONU poate obţine" acum, a comentat Hague.

El a repetat că este convins de vinovăţia regimului de la Damasc. "Există prea multe probe şi ele arată toate în aceeaşi direcţie", a subliniat ministrul britanic.

Potrivit ONU, peste 10.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici