Ministrul britanic de Finanţe s-a întâlnit de mai multe ori cu reprezentanţi ai News International

Ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne, s-a întâlnit de 16 ori cu reprezentanţi ai companiilor din cadrul trustului News International în ultimul an, arată documente guvernamentale britanice, citate de Sky News.

75 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Finanţe s-a întâlnit de mai multe ori cu reprezentanţi ai News International

Ministrul britanic al Finanţelor, George Osborne (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

News International, trust care deţinea tabloidul News of The World, este filiala britanică a grupului media News Corporation, al magnatului Rupert Murdoch.

Potrivit BBC News online, Osborne s-a întâlnit de 38 de ori cu reprezentanţi ai altor grupuri de presă în aceeaşi perioadă.

Guvernul britanic a decis publicarea detaliilor despre aceste întâlniri pe fondul acuzaţiilor referitoare la legăturile strânse cu trustul lui Rupert Murdoch.

Potrivit datelor oficiale, premierul David Cameron s-a întâlnit de 11 ori cu reprezentanţi ai conducerii News International de la începerea mandatului.

Presa a evocat permanent legături între News International şi premierul conservator David Cameron. Andy Coulson, un fost redactor-şef la NOTW, a deţinut funcţia de consilier pe probleme de comunicare la Biroul primului-ministru britanic.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici