Ministrul de Externe al Ungariei: UE va suspenda acordul cu Rusia care facilitează eliberarea vizelor de călătorie

Uniunea Europeană va suspenda un acord cu Rusia care facilitează eliberarea vizelor, dar nu va fi impusă o interdicţie în mod generalizat a călătoriilor cetăţenilor ruşi în spaţiul comunitar deoarece nu există unanimitate în acest sens, a declarat miercuri pe Facebook ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

3582 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Ungariei: UE va suspenda acordul cu Rusia care facilitează eliberarea vizelor de călătorie

El a precizat că Ungaria, alături de alte câteva state membre, s-a opus interzicerii în mod generalizat a vizelor ruseşti la o reuniune a miniştrilor UE de la Praga, potrivit Reuters.

"Nu va fi impusă o interdicţie generală a vizelor pentru cetăţenii ruşi", a spus el. "Mai multe state membre şi-au ridicat vocea împotriva acestui lucru, inclusiv eu însumi".

El a spus că acordul care uşurează eliberarea vizelor va fi suspendat cu sprijinul unei majorităţi calificate. El nu a precizat dacă Ungaria a susţinut această măsură.

Ţările estice şi nordice susţin cu tărie o interdicţie a călătoriilor, în timp ce Germania şi Franţa şi-au avertizat colegii că ar fi contraproductivă, spunând că ruşilor obişnuiţi ar trebui să li se permită în continuare accesul în Occident.

Ungaria menţine relaţii strânse cu Rusia

Szijjarto a anunţat, de asemenea, că Ungaria a semnat un acord cu compania rusă Gazprom pentru livrări suplimentare de gaze începând cu 1 septembrie.

Szijjarto a declarat că Gazprom va creşte livrările zilnice suplimentare de gaze, pe lângă acordul de furnizare pe termen lung existent cu Rusia, la maximum 5,8 milioane de metri cubi pe zi începând cu 1 septembrie, faţă de 2,6 milioane de metri cubi pe zi livraţi în august.

Gazprom a început să crească livrările de gaze către Ungaria la începutul acestei luni, adăugându-se la livrările convenite anterior prin conducta Turkstream.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici