Ministrul de Externe de la Budapesta: Ungaria şi-a dorit tot timpul o relaţie bazată pe respect reciproc cu România / Szijjártó, despre declaraţiile lui Tudose

Péter Szijjártó, ministrul de Externe de la Budapesta, a declarat, marţi, că Ungaria s-a străduit mereu să aibă o relaţie bazată pe respect reciproc cu România, în interesul comunităţii maghiare care trăieşte în România, relatează agenţia MTI.

783 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe de la Budapesta: Ungaria şi-a dorit tot timpul o relaţie bazată pe respect reciproc cu România / Szijjártó, despre declaraţiile lui Tudose

Ministrul de Externe de la Budapesta: Ungaria şi-a dorit tot timpul o relaţie bazată pe respect reciproc cu România / Szijjártó, despre declaraţiile lui Tudose

În cadrul unui interviu acordat pentru postul de radio M1, oficialul ungar a declarat că Budapesta are interesul de a avea relaţii bazate pe respect reciproc cu România, mai ales în interesul comunităţii maghiare care trăieşte în România.

În privinţa declaraţiilor anti-autonomie ale premierului român Mihai Tudose, Szijjártó a declarat că afirmaţiile şefului de Guvern de la Bucureşti au fost ”total iresponsabile”.

”Este inacceptabil ca în Europa secolului XXI o întreagă comunitate naţională şi liderii acesteia să fie ameninţaţi cu spânzurătoarea şi cu moartea. Guvernul din Ungaria are obligaţia să enunţe clar că o asemenea afirmaţie este în întregimea ei intolerabilă”, a declarat Szijjártó, precizând că în Europa au loc mai multe dezbateri pe tema autonomiei şi există mai multe forme de autonomie.

”În secolul XXI nu poţi pune sub semnul întrebării legitimitatea dezbaterii despre autonomie. Dezbaterea trebuie să aibă loc, dar să ameninţi cu moartea este inacceptabil”, a mai spus Szijjártó.

Ministrul de Externe al Ungariei a vorbit şi despre problema imigraţiei ilegale.

”Poziţia Ungariei cu privire la migraţia ilegală e univocă şi limpede: Ungaria nu doreşte să fie ţară de imigranţi, priveşte migraţia ca pe o problemă de securitate, nu va reduce presiunea privind cota obligatorie, nu va permite intrarea nici măcar a unui singur imigrant ilegal pe teritoriul ţării sale şi susţine în continuare că Europa trebuie apărată în afara ei”, a adăugat Szijjártó.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici