Ministrul finlandez al Apărării: Ucraina este liberă să lovească teritoriul rusesc cu armele pe care le furnizăm noi

Ucraina poate folosi armele furnizate de Finlanda pentru a lovi ţinte de pe teritoriul rusesc, au declarat înalţi oficiali de la Helsinki.

3563 afișări
Imaginea articolului Ministrul finlandez al Apărării: Ucraina este liberă să lovească teritoriul rusesc cu armele pe care le furnizăm noi

Sursa foto: Hepta/Mediafax Foto

Ministrul finlandez al Apărării, Antti Häkkänen, a declarat că ţara sa nu a stabilit nicio restricţie cu privire la ceea ce poate face Ucraina cu armele pe care le furnizează, a relatat astăzi postul de televiziune finlandez Yle. Häkkänen a adăugat că interdicţiile au fost impuse în principal de ţările care au furnizat Ucrainei sisteme de arme cu rază lungă de acţiune, notează Politico.

"Dacă este necesar, Ucraina ar trebui să lovească şi ţinte militare din partea rusă. Este o bătălie defensivă complet legitimă pe care o duce Ucraina. Carta ONU permite ca obiectivele militare să fie atacate dincolo de graniţele terestre", a declarat Jukka Kopra, preşedintele comisiei parlamentare finlandeze pentru apărare.

Aceasta este o diferenţă clară faţă de alte ţări occidentale, inclusiv Germania, unde cancelarul Olaf Scholz este reticent în a trimite rachete Taurus cu rază lungă de acţiune în Ucraina, de teamă că armele vor fi folosite pentru a lovi ţinte din interiorul Rusiei şi vor atrage Germania direct în război cu Vladimir Putin.

"Încurajez Germania să se gândească serios la acest lucru. Guvernul german ştie că aceste arme ar fi de mare importanţă", a declarat Häkkänen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici