Ministrul francez de Externe propune sancţiuni împotriva Israelului

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, a declarat marţi că trebuie făcute presiuni şi impuse sancţiuni asupra Israelului pentru ca acesta să deschidă punctele de trecere în Gaza pentru trimiterea de ajutor umanitar pentru palestinienii din Fâşie.

301 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Externe propune sancţiuni împotriva Israelului

Ministrul francez de Externe propune sancţiuni împotriva Israelului

"Trebuie să existe pârghii de influenţă. Şi există mai multe pârghii, mergând până la sancţiuni, pentru a permite ca ajutorul umanitar să treacă prin punctele de control", a declarat Stephane Sejourne, citat de Reuters.

"Franţa a fost una dintre primele ţări care a propus sancţiuni din partea Uniunii Europene împotriva coloniştilor israelieni care comit acte de violenţă în Cisiordania. Vom continua, dacă va fi nevoie, să obţinem deschiderea ajutorului umanitar", a mai spus el.

Peste 33.00 de palestinieni au fost ucişi în şase luni de conflict, a arătat luni Ministerul Sănătăţii din Gaza. Majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai enclavei sunt fără adăpost şi mulţi dintre ei sunt în pericol de foamete.

Hamas a ucis 1.200 de persoane în sudul Israelului în atacul din 7 octombrie, care a declanşat conflictul, potrivit unui bilanţ israelian.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici