Aeroportul din Istanbul, modalitate inedită de a-i ajuta pe călătorii anxioşi: câini de terapie

  • Aeroportul din Istanbul a găsit o modalitate inedită de a-i ajuta pe călătorii anxioşi: câini de terapie.
  • Cinci blănoşi prietenoşi sunt la datorie pentru a oferi o experienţă mai relaxantă şi mai plăcută pasagerilor stresaţi.
104 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Istanbul, modalitate inedită de a-i ajuta pe călătorii anxioşi: câini de terapie

Sursa foto: AP

Kuki, Alita şi colegii lor patrupezi sunt la datorie de la sfârşitul lunii februarie, după luni de pregătire şi antrenament.

Câinii au fost instruiţi să se comporte calm în medii aglomerate şi să ofere sprijin emoţional prin îmbrăţişări, mângâieri şi sărutări.

„Echipa de câini de terapie” este o iniţiativă pilot a Aeroportului Istanbul, menită să reducă călătorilor. Câinii sunt certificaţi şi au fost instruiţi să consoleze oamenii, notează The Associated Press.

"Trebuie să ne asigurăm că sunt în siguranţă şi că sunt 100% adaptaţi la toate mediile", a declarat Kadir Demirtas, managerul pentru experienţa clienţilor de la Aeroportul Istanbul.

Kuki, un Lagotto Romagnolo, o rasă de retriever italian, este căpitanul echipei. Munceşte din greu pentru a fi mulţumit, dar îi plac şi pauzele şi uneori „chiuleşte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici