Ministrul francez de Interne critică "delincvenţa comisă de români" în Franţa, "deosebit de crudă"

Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a criticat duminică "delincvenţa comisă de români" în Franţa, "deosebit de crudă deoarece utilizează mult copiii", dar a negat că el ar stigmatiza romii.

761 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne critică "delincvenţa comisă de români" în Franţa, "deosebit de crudă"

Ministrul francez de Interne critică "delincvenţa comisă de români" în Franţa, "deosebit de crudă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La Paris, şi nu numai la Paris din păcate, avem de câţiva ani, şi chiar şi anul acesta, o recrudescenţă foarte importantă a delincvenţei comise de români. E o delincvenţă care este de altfel deosebit de crudă deoarece utilizează mult copiii", a declarat Claude Gueant pentru postul BFMTV.

"Mă aflam la Strasbourg săptămâna trecută, am aflat ceva ce nu ştiam: familiile vând fete tinere cu 120.000 de euro pentru un an, pentru a se consacra furtului. Ele trebuie să ramburseze cei 120.000 de euro în cursul anului", a afirmat ministrul.

"Nu am pronunţat niciodată cuvântul rom. Vorbesc despre români pentru că există un număr de subiecte care trebuie explicate", s-a apărat Gueant.

"Există probleme, trebuie desemnate corect pentru a le putea trata. Cum vreţi să vorbesc cu o ţară de unde sunt originari delincvenţii, pentru a organiza lupta împotriva reţelelor, confiscarea bunurilor şefilor de reţea, dacă nu spun naţionalitatea acestor delincvenţi?", a subliniat el.

Gueant a lansat la începutul lui septembrie o ofensivă împotriva "delincvenţei române", precizând că românii reprezintă o persoană din zece deferite justiţiei la Paris. El a pledat pentru "revenirea în ţară" a autorilor de infracţiuni, inclusiv a minorilor.

În vara lui 2010, Guvernul francez şi-a atras critici dure în România şi în Uniunea Europeană pentru că şi-a anunţat intenţia de a desfiinţa taberele de romi instalate în Franţa şi repatrierea acestora în ţara de origine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici