Ministrul francez de Interne: Dreptul de vot pentru străini, precursor al introducerii mâncării halal în cantine

Acordarea dreptului de vot străinilor ar putea conduce la situaţia în care "străinii ar face obligatorie mâncarea halal" (preparată după regulile islamice) în cantine, a afirmat vineri seara ministrul francez de Interne, Claude Guéant.

111 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de  Interne: Dreptul de vot pentru străini, precursor al introducerii mâncării halal în cantine

Ministrul francez de Interne: Dreptul de vot pentru străini, precursor al introducerii mâncării halal în cantine (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"A accepta ca străinii să voteze înseamnă a deschide uşa comunitarismului. Nu vrem ca nişte consilieri municipali străini să facă obligatorie mâncarea halal în cantine sau să reglementeze mersul la piscină împotriva principiilor antidiscriminare", a declarat ministrul în timpul unei reuniuni electorale la Velaine-en-Haye, în apropiere de Nancy (est).

"Străinii trebuie să accepte regulile noastre, ei sunt cei care trebuie să se adapteze. Fiecare înţelege că dacă primim mai puţini imigranţi, lucrurile vor merge mai bine", a adăugat Guéant.

"Sunt 5,8 la sută străini în Franţa în timp ce 13 la sută dintre condamnări vizează străinii: este de bun simţ să te apleci asupra gestionării afacerilor publice", a declarat el în timpul acestei reuniuni de susţinere a lui Nicolas Sarkozy, candidat pentru un al doilea mandat prezidenţial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici