Ministrul german de Externe se declară în favoarea reducerii sancţiunilor impuse Rusiei. Care este singura condiţie impusă de acesta

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, a declarat, sâmbătă, că susţine reducerea sancţiunilor impuse Rusiei, dacă în estul Ucrainei va fi implementat un acord de încetare a focului cu ajutorul ONU, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1398 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe se declară în favoarea reducerii sancţiunilor impuse Rusiei. Care este singura condiţie impusă de acesta

Ministrul german de Externe se declară în favoarea reducerii sancţiunilor impuse Rusiei

Declaraţiile ministrului de Externe al Germaniei au fost făcute cu ocazia unui discurs susţinut de acesta la Conferinţa de Securitate de la Munchen.

Gabriel a declarat că ”nu este nerealistă” implementarea acordurilor de la Minsk, adăugând că există încă diferenţe fundamentale de opinii faţă de propunerea Rusiei de a aduce forţe ONU de menţinere a păcii în estul Ucrainei, dar a considerat ideea ca fiind "una dintre putinele opţiuni realiste" de a face unele progrese în ceea ce priveşte conflictul.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între forţele Guvernului de la Kiev şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent. Uniunea Europeană şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei, în sectoarele apărării, energiei şi economiei, după anexarea peninsulei Crimeea. Occidentul susţine că Moscova s-a implicat activ în conflictul din estul Ucrainei, oferind sprijin separatiştilor proruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici