Presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în nordul Siriei -OSDO, miliţie kurdă

Cel puţin şase persoane au fost rănite în urma unui presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în regiunea Afrin din nordul Siriei, potrivit forţele kurde siriene şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează agenţia de ştiri Reuters.

1797 afișări
Imaginea articolului Presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în nordul Siriei -OSDO, miliţie kurdă

Presupus atac cu arme chimice comis de armata turcă în nordul Siriei -OSDO, miliţie kurdă

Informaţiile nu au fost pentru moment comentate de Ankara, care anterior a respins acuzaţiile privind atacarea civililor în cursul operaţiunii turce în regiunea Afrin.

Birusk Hasaka, miliţia kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG), a declarat că forţele turce au bombardat un sat din nord-vestul Siriei, în apropierea frontierei cu Turcia. În urma atacului, şase persoane au acuzat probleme de respiraţie şi alte simptome specifice unui atac cu gaze.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că forţele turce şi insurgenţii sirieni aliaţi cu Ankara au bombardat un sat din regiunea Afrin. Surse medicale locale citate de OSDO au relatat că şase persoane au prezentat dificultăţi în a respira şi pupile dilatate, simptome care indică un posibil atac cu gaze.

Agenţia publică siriană de ştiri SANA, citând un doctor de la spitalul din Afrin, a transmis că şase persoane au avut dificultăţi în a respira după un bombardament efectuat de forţele turce.

Pe data de 19 ianuarie, armata turcă a declanşat o ofensivă antikurdă în nordul Siriei, lansând atacuri aeriene şi terestre în provincia Afrin.

Ankara consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliate cu mişcarea insurgentă separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici