Theresa May afirmă că doreşte un Brexit care să funcţioneze pentru firmele din Marea Britanie, dar şi pentru cele din UE

Premierul britanic Theresa May a declarat că vrea un acord de Brexit care să funcţioneze pentru companiile din Marea Britanie, dar şi pentru cele din restul Uniunii Europene, informează agenţia de ştiri Reuters.

560 afișări
Imaginea articolului Theresa May afirmă că doreşte un Brexit care să funcţioneze pentru firmele din Marea Britanie, dar şi pentru cele din UE

Theresa May afirmă că doreşte un Brexit care să funcţioneze pentru firmele din M.Britanie şi UE

"Vreau să mă asigur că firmele britanice au libertate maximă să facă comerţ şi să opereze pe pieţele germane, iar companiile germane să facă acelaşi lucru în Marea Britanie", a declarat May după întâlnirea cu cancelarul Angela Merkel din Berlin.

Marea Britanie speră să negocieze un acord de Brexit cu UE care să-i asigure un nivel ridicat de acces la piaţa unică a Blocului comunitar.

Uniunea Europeană însă avertizează că Marea Britanie va pierde accesul la piaţa unică dacă Londra aplică planul de a pune capăt liberei circulaţii a persoanelor originare din Blocul comunitar şi nu va mai respecta deciziile Curţii Europene de Justiţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici