Ministrul iranian de Externe afirmă că Teheranul îşi va continua programul nuclear

Iranul îşi va continua programul atomic şi nu va permite inspecţii la centralele sale nucleare, a anunţat joi seară ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki.

1 afișare
Imaginea articolului Ministrul iranian de Externe afirmă că Teheranul îşi va continua programul nuclear

Ministrul iranian de Externe, Manouchehr Mottaki

"Naţiunea iraniană nu se va abate niciodată de la calea pe care a ales-o şi este hotărâtă să o continue (pentru a obţine tehnologie nucleară)", a precizat Mottaki, citat de agenţia oficială IRNA.

"America este furioasă pe Iran din cauza programului său nuclear, dar ştie că preţul unui atac asupra Iranului va fi foarte ridicat", a adăugat el. "America a pierdut provocarea nucleară cu Iranul", a explicat oficialul, la o reuniune a miliţiilor religioase Basij.

Iranul a interzis inspecţiile la centralele de producere a uraniului de când cazul său a fost predat Consiliului de Securitate al ONU, în februarie 2006.

Autoritatea Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) consideră aceste controale ca fiind esenţiale pentru a verifica dacă există un program militar nuclear paralel cu cel civil.

Teheranul a precizat anterior, în cursul acestei săptămâni, că negociatorul iranian în dosarul nuclear, Saeed Jalili, va prezenta "noi iniţiative" vineri, la Londra, la întâlnirea cu Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Javier Solana.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici