Ministrul japonez de Finanţe va demisiona (Video)

Ministrul japonez de Finanţe, Shoichi Nakagawa, a anunţat marţi că va demisiona în următoarele săptămâni, după ce a fost acuzat că s-ar fi prezentat în stare de ebrietate la o reuniune a G7 din Roma.

15 afișări
Imaginea articolului Ministrul japonez de Finanţe va demisiona (Video)

Ministrul japonez de Finanţe va demisiona (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul a precizat că îşi va părăsi funcţia după adoptarea de către Parlament a Bugetului de stat pentru anul 2009-2010. Acest buget va trebui votat în principiu până la 31 martie.

Cunoscut pentru consumul excesiv de alcool, Nakagawa s-a prezentat în stare aparent de ebrietate la o conferinţă de presă în urma reuniunii miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din statele G7, sâmbătă, la Roma.

Potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, acesta era roşu la faţă, cu privirea pierdută, bâlbâindu-se şi incapabil să înţeleagă întrebările sau să îşi încheie frazele, şi chiar aţipind în mod repetat.

"Aş vrea să îmi prezint din nou scuzele pentru că am provocat probleme mari în timpul acestei conferinţe de presă", a declarat Nakagawa marţi.

El a dezminţit din nou că ar fi fost beat, afirmând ca starea sa se datora medicamentelor ingerate împotriva gripei. El şi-a juistificat totodată plecarea din Guvern din motive de sănătate.

"Noaptea trecută m-am prezentat la spital, iar de dimineaţă am fost diagnosticat cu probleme de rinichi, răceală şi oboseală", a precizat el.

Voi face tot posibilul pentru a-mi exercita funcţia în zilele care rămân. Sper că economia japoneză se va stabiliza cât mai curând posibil", a explicat în continuare ministrul, care deţiune funcţia din septembrie 2008.

Video Ştirileprotv.ro

Citeşte şi:

Ministrul japonez al Finanţelor, acuzat că a consumat alcool la summitul G7

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici