Ministrul Transporturilor din Africa de Sud a fost jefuit în plină stradă. Gărzile de corp au rămas fără arme

Un ministru al guvernului sud-african a fost jefuit, iar gărzilor sale de corp le-au fost furate armele, a anunţat poliţia, în ceea ce autorităţile din ţară au descris drept un "incident fără precedent".

908 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor din Africa de Sud a fost jefuit în plină stradă. Gărzile de corp au rămas fără arme

Sursa foto: X/Twitter

Atacul a avut loc luni, în timp ce ministrul transporturilor, Sindisiwe Chikunga, se deplasa pe o autostradă la sud de Johannesburg, a declarat poliţia.
 
"Anvelopele maşinii ministrului au fost perforate de ţepi, ceea ce a dus la oprirea maşinii, permiţându-le infractorilor să îi jefuiască pe ocupanţi de obiecte de valoare", a precizat Ministerul Transporturilor.
 
Ministrul şi gărzile sale au ieşit din acest incident "nevătămaţi şi în siguranţă", a adăugat acesta.
 
Un purtător de cuvânt al poliţiei, Athlenda Mathe, a declarat că hoţii au fugit cu obiecte personale şi cu două pistoale ale Serviciului de Poliţie din Africa de Sud (SAPS).
 
"De atunci a fost lansată o urmărire ca urmare a acestui incident fără precedent şi pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe cei responsabili", a declarat Mathe.
 
Africa de Sud este recunoscută pentru o criminalitate violentă şi este adesea descrisă ca fiind una dintre cele mai periculoase ţări din lume în afara zonelor de război.
 
Poliţia a înregistrat peste 500 de jafuri şi aproape 70 de crime pe zi în această ţară cu 62 de milioane de locuitori în perioada aprilie-iunie a acestui an, potrivit statisticilor oficiale. Autorităţile au fost acuzate că nu reuşesc să asigure siguranţa şi să garanteze justiţie pentru victimele infracţiunilor, transmite The Guardian.
 
"SAPS se angajează să îşi execute mandatul de a proteja executivul ţării şi comunitatea în general", a declarat Mathe. "Protecţia VIP-urilor este unul dintre domeniile prioritare cheie pentru SAPS şi a fost realizată cu excelenţă de-a lungul anilor."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici