Ministrul ucrainean al Apărării consideră că România şi Rusia sunt potenţiali inamici

Ministrul ucrainean al Apărării, Iuri Ehanurov, a afirmat, în cadrul unei emisiuni televizate, că inamicii potenţiali ai Kievului sunt statele care au pretenţii teritoriale la adresa Ucrainei, respectiv Rusia şi România, informeaza, marţi, Novâi Reghion şi Lenta.ru.

24 afișări
Imaginea articolului Ministrul ucrainean al Apărării consideră că România şi Rusia sunt potenţiali inamici

Ministrul ucrainean al Apărării consideră că România şi Rusia sunt potenţiali inamici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că statele care au formulat pretenţii teritoriale faţă de Ucraina trebuie privite cu seriozitate", a afirmat Ehanurov.

În acest context, Ehanurov a amintit şi că, "în prezent Insula Şerpilor, este în litigiu". Statutul Insulei Şerpilor constituie motiv de dispută între Ucraina şi România, în contextul discuţiilor privind delimitarea platoului continental.

Oficialul de la Kiev a trecut în revistă diferendele dintre Ucraina şi Rusia, invocând declaraţiile primarului Moscovei, Iuri Lujkov, care a formulat în ultima vreme critici la adresa Ucrainei, sugerând chiar anexarea de către Rusia a portului ucrainean Sevastopol.

De asemenea, el a evocat şi chestiunea statutului insulei Tuzla şi problema delimitării frontierei din strâmtoarea Kerci (care face legătura între Marea Azov şi Marea Neagră). El a opinat că negocierile trenează pentru că "acolo există petrol, acolo există gaz".

Ministrul ucrainean şi-a asigurat concetăţenii că Ucraina este capabilă să se apere, menţionând că ţara sa a moştenit mai mult de jumătate din arsenalul antiaerian al întregii Uniuni Sovietice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici