Ministrul ungar de Externe: Românii care revin în ţară să nu formeze cozi de zeci de kilometri în Ungaria

Ministrul de Externe al Ungariei, Szijjarto Peter, a cerut autorităţile române să modifice măsurile la graniţă, la intrarea în ţară a românilor care revin din Vest, astfel încât să nu se mai înregistreze cozi de zeci de kilometri de maşini în Ungaria.

3407 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe: Românii care revin în ţară să nu formeze cozi de zeci de kilometri în Ungaria

Ministrul ungar de Externe: Românii care revin în ţară să nu formeze cozi de zeci de kilometri în Ungaria

Szijjarto Peter a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la Prezidiul UDMR, că autorităţile române trebuie să îşi lase cetăţenii să intre în ţară şi să introducă nişte metode care să reducă timpii de aşteptare la graniţă.

„Nu am avut din partea ministrului român de Externe sau a ambasadorului României nicio rugăminte pe care să nu o fi onorat-o şi încercăm să dăm o mână de ajutor şi în viitor. Am făcut tot ce e posibil ca cetăţenii români care vor să revină în ţară din Vest să poată trece pe rute de tranzit pe timp de noapte. Am cerut autorităţilor române ca acest lucru să nu creeze probleme de circulaţie din cauza prea multor vehicule. Pe 15-20 de km s-au format cozi la graniţa ungaro-română din cauza procedurilor grănicerilor români. Avem rugămintea către autorităţile române să îşi modifice măsurile astfel încât românii care vin să nu aştepte la cozi nelimitate în Ungaria. (...) Avem culoare de tranzit pentru români, cer autorităţilor române să coopereze cu noi, să nu creeze cozi pe teritoriul Ungariei, să îşi lase cetăţenii să intre în ţară şi să introducă nişte metode care să reducă timpii de aşteptare la graniţă”, a spus Szijjarto.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că a semnalat ministrului de Externe al Ungariei situaţia a circa 1000 de persoane din zona de frontieră, din judeţele Arad, Satu Mare şi Bihor care stau în România şi lucrează în Ungaria sau invers.

„Am cerut ca în aceste zone frontaliere posibilităţile de trecere a frontierei pentru cei care fac naveta 20 – 30 de km să fie posibilă fără probleme”, a spus Kelemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici