Misiunea de menţinere a păcii a ONU, atacată în capitala Republicii Democratice Congo

Şeful misiunii ONU de menţinere a păcii în Republica Democratică Congo a declarat că personalul şi vehiculele sale au fost atacate sâmbătă în capitala Kinshasa, în timp ce o criză de securitate din estul ţării se agravează şi alimentează o reacţie împotriva misiunii.

638 afișări
Imaginea articolului Misiunea de menţinere a păcii a ONU, atacată în capitala Republicii Democratice Congo

Protestatari pe motociclete s-au adunat în districtul Gombe, unde se află misiunea ONU cunoscută sub numele de MONUSCO şi mai multe ambasade. Au ars cauciucuri şi au atacat oameni, scrie Reuters.

Mai multe vehicule ale misiunii au fost incendiate, a declarat şeful MONUSCO, Bintou Keita, într-o postare online.

Confruntările dintre rebeli, forţele armate şi grupurile de autoapărare care sprijină armata s-au intensificat în ultimele săptămâni, forţând peste 135.000 de persoane să fugă în zone mai sigure.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici