Misiunea ONU a sosit în Nagorno-Karabah

O misiune a Naţiunilor Unite a sosit duminică în Nagorno-Karabah, a anunţat presa azeră, în timp ce exodul în masă al etnicilor armeni din regiune începea să se apropie de sfârşit în urma ofensivei militare azere de luna trecută, relatează Reuters.

491 afișări
Imaginea articolului Misiunea ONU a sosit în Nagorno-Karabah

Misiunea ONU a sosit în Nagorno-Karabah

Misiunea, condusă de un înalt oficial umanitar al ONU, este primul acces al organismului global în regiune în ultimii 30 de ani.

Armenia a cerut Curţii Mondiale să ordone Azerbaidjanului să îşi retragă toate trupele din unităţile civile din Nagorno-Karabah şi să permită accesul Naţiunilor Unite.

Curtea Mondială, cunoscută în mod oficial sub numele de Curtea Internaţională de Justiţie, a ordonat în februarie Azerbaidjanului să asigure libera circulaţie printr-o zonă cunoscută sub numele de coridorul Lachin, care duce spre şi dinspre regiune.

Procesul de mutare a celor care doresc să se mute din Nagorno-Karabah în Armenia vecină se apropie de sfârşit, a arătat duminică seara agenţia rusă de ştiri RIA, care a citat guvernul armean.

Anterior, duminică, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că mai bine de 100.000 de etnici armeni din Nagorno-Karabah au făcut această călătorie în mai puţin de o săptămână.

„Ne-am activat sistemele de urgenţă şi vom trimite în ţară experţi într-o serie de discipline, inclusiv în domeniul sănătăţii mintale, al gestionării arsurilor, al serviciilor de sănătate esenţiale şi al coordonării în caz de urgenţă, în urma unei evaluări complete a nevoilor”, a declarat Dr. Hans Henri P Kluge, directorul regional al Biroului regional al OMS pentru Europa.

„Provocările sunt cu adevărat enorme, iar noi suntem acolo pentru a face tot ce putem”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici