Misiunile internaţionale ale UE, criticate pentru "performanţele slabe"

Uniunea Europeană suferă de "o lipsă de capacitate devastatoare" în lansarea misiunilor de reconstrucţie a statelor, misiunile de experţi, inclusiv cele ale specialiştilor din România, având "performanţe slabe", arată un raport citat de Financial Times.

21 afișări
Imaginea articolului Misiunile internaţionale ale UE, criticate pentru "performanţele slabe"

Misiunile internaţionale ale UE, criticate pentru "performanţele slabe"

Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR) recunoaşte că Uniunea Europeană are cea mai largă reţea diplomatică şi de dezvoltare din lume, participând activ la misiuni de prevenire a crizelor.

Cu toate acestea, potrivit ECFR, misiunile UE au fost "limitate, neambiţioase şi irelevante din punct de strategic", concentrate în special pe reforma poliţiei şi monitorizarea armistiţiilor, în loc de abordări exhaustive.

Începând cu 1999, misiunile UE de asistenţă civilă au fost active în fosta Iugoslavie, în Orientul Mijlociu şi în Africa.

Potrivit raportului, experţii europeni cei mai pregătiţi sunt cei din Danemarca, Finlanda, Germania, Olanda, Suedia şi Marea Britanie.

Criticile ECFR vizează experţii din Austria, Belgia, Italia, Franţa, România şi Spania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici